Ervaringen van patiënten

Ik ben Hermine, ik ben 89 jaar oud. Ik heb al meer dan 30 jaar last van mijn rug. Na jarenlange behandeling o.a. op de pijnpoli met medicatie als Prednison verdwenen deze heftige rugklachten niet. Ook stimulatie met pijnprikkels hielp niet de pijn te verminderen. Na geattendeerd te zijn op de goede effecten van de OriGENE methode heb ik een afspraak gemaakt met dr Bertina. De pijnklachten verdwenen sneller dan ik had durven hopen. Momenteel ben ik klachtenvrij en gebruik geen medicatie meer. Om de spieren in mijn rug sterker te maken heb ik nog wel wekelijks een afspraak om te oefenen met OriGENE. Ik kan wel zeggen dat dit wonderlijke apparaat mij een nieuw gezond leven heeft gegeven.

 

Ervaringen van patiënten

“Eindelijk van de morfine af”

“Ik heb jarenlang rugklachten gehad, zo erg dat ik op den duur zelfs morfinepleisters heb gekregen tegen de pijn. Via mijn dochter ben ik bij Rayen Bindraban terecht gekomen. Hij heeft mij oefeningen laten doen op het OriGENE apparaat. Hij heeft mij uitgelegd dat het apparaat speciaal is ontwikkeld om rugklachten te behandelen en ik ben zeer content met de uitkomst. Een paar weken verder en ik ben van mijn rugpijn af. Ik slik geen pijnstillers meer en zelfs de morfinepleisters plak ik niet meer op. Bedankt!”

John Aikman

“Ik kan zelfs weer speedsurfen!”

Sport heb ik van huis uit meegekregen; zoals voetbal (hoofdklasse amateurs), skiën, volleyballen, windsurfen en baseball. In de jaren ‘90 kreeg ik steeds meer last van (rug)blessures. Uiteindelijk na vele onderzoeken had men het gevonden: een ruggenwervel was verschoven en klemde mijn zenuwbaan af zodat mijn spieren en onderbeen niet meer goed functioneerden. Dit werd operatief verholpen met de boodschap dat het niet beter, maar ook niet slechter zou worden; “leer er maar mee leven”. Ik heb me vanaf toen meer gericht op windsurfen en mountainbiken. Mijn rugprobleem en het bijbehorend krachtverlies bleef helaas continu aanwezig. Totdat ik in 2012 van een surfmaat vernam over sportarts Frank Bertina en zijn OriGENE-programma. Na een intake en meting van mijn wervelkolom werd ik behandeld met het OriGENE behandeltoestel. Ik ben nuchter en sta open (zeker indien al het andere geen oplossing heeft geboden) voor alternatieven die niet mainstream zijn. Zolang ze maar werken. En het heeft gewerkt! Sindsdien kan ik weer doen wat ik wil. Windsurfen (zelfs bij windkracht 9) en hardlopen (100 – 140 km per maand en de halve marathon van Parijs). Niet slecht voor een oudere jongere van bijna 56. En al helemaal niet slecht voor iemand die er maar mee moest leren leven dat hij nooit meer zou kunnen hardlopen.”

Anton Geesink Jr.

“Zonder rugpijn in de cockpit”

“Mijn naam is Peter Meewezen, ik ben 47 jaar oud en werkzaam als verkeersvlieger. Twee jaar geleden kreeg ik pijn in mijn onderrug. Hierdoor kwam ik ‘s morgens kruipend uit mijn bed en naar mate de dag vorderde werd de pijn wat minder maar het was continu aanwezig. Dit belemmerde me in het dagelijkse leven en tijdens mijn werk. Voor behandeling heb ik een fysiotherapeut, een osteopaat, een manueel therapeut en een chiropractor bezocht. Ik was een jaar verder en alle behandeling was zonder resultaat. De laatste vertelde me dat ik met dit ongemak moest leren leven en dat het niet meer beter zou worden. Daar sta je dan, 47, heel je leven gesport en nu al moeten leven met een beperking. Op aanraden van een vriend heb ik contact opgenomen met Frank Bertina van Origene. Na circa 7 behandelingen verminderden de klachten en na 14 behandelingen was ik klachtenvrij! Ik kan alles weer doen en heb geen last meer van mijn onderrug. Ik ga met enige regelmaat nog op het behandeltoestel voor onderhoud. De resultaten zijn werkelijk verbluffend.”

Peter Meewezen

“Standbeeld voor deze rugtherapie!”

“Ik ben Martine van Ommen, een actieve vrouw van 48 jaar met stevige baan. Geruime tijd geleden kreeg ik ernstige onderrugklachten. De orthopeed constateerde flinke slijtage, op 2 plekken een beginnende hernia en facet irritaties. Veel leuke of sportieve dingen deed ik toen allang niet meer en door de pijn zag ik het even niet meer zitten. Na een gipscorset startte ik toen op aanraden van kennissen met Origene. Eerlijk gezegd was ik sceptisch gezien de slijtage en de diverse therapieën die ik al elders zonder effect had gekregen. Tot mijn verbazing verdwenen mijn klachten snel (2-3 maanden, 1 x per week behandelen). Al snel kon ik alles weer en met een huidige onderhoudsbehandeling van 1x per maand (15 min!) is er niets wat ik nu hoef te laten. Ik aerobic vrij intensief, ski, sta langdurig aan het voetbalveld en heb zelfs geen probleem met de vele uren autorijden die met mijn baan samenhangen. Vandaar dat ik mensen om me heen aanspoor om niet te blijven sukkelen maar te onderzoeken of zij met deze methode ook geholpen zouden kunnen worden. Mijn oudste zoon Nick (21) is hier een voorbeeld van.  Standbeeld voor dit instrument en de mensen die ermee werken!”

Martine van Ommen

Zie meer

Neem contact op

Voor het stellen van een vraag, kunt u hieronder direct contact opnemen met ons.

Ik heb een vraag

Als u onderstaand formulier invult en verstuurt, wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.    Ik verleen hierbij mijn nadrukkelijke toestemming tot verwerking van mijn gegevens conform de origene-privacy verklaring.

    Lees in onze privacy verklaring hoe wij de bovenstaande door u ingevulde informatie verwerken.

    Picture
    0031 (0)6 33879170