De allerbeste rugoefening tijdens thuiswerken

Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen bij rugklachten. De allerbeste beweging is toch echt: de volgende beweging! Het lichaam is niet gebouwd om langere tijd in dezelfde houding te zitten, zeker niet als deze houding onnatuurlijk is zoals het zitten achter een computer of laptop.

De allerbeste rugoefening tijdens thuiswerken

Als je langer dan 1 uur achter elkaar op dezelfde plek werkt, is een goed ingerichte werkplek van groot belang. Hiervoor kun je je laten adviseren door een werkplekdeskundige, fysiotherapeut of ergonoom. Maar ook bij een goed ingerichte werkplek is het niet verstandig uren achter elkaar te blijven zitten in een positie. Probeer je werkzaamheden met elkaar af te wisselen zodat je niet te lang in dezelfde houding zit, wandel tijdens het telefoneren, lees staand en wissel leeswerk en typewerk af.

Probeer juist tijdens het thuiswerken regelmatig op te staan voor drink en eetpauzes. Maak minimaal twee keer een ommetje tijdens je werkdag om even nieuwe energie op te doen en je lichaam te activeren. OriGENE wenst je een fijne werkdag.

 

Heb je toch klachten en wil je advies of een behandeling? Kijk dan hier voor een OriGENE locatie bij je in de buurt.

 « Terug naar nieuwsoverzicht

0031 (0)6 33879170