Rugpijn? OriGENE werkt

De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Het lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat beslist niet. Het is een typisch voorbeeld van simplexity; schijnbare eenvoud. Het gaat om de diverse bijzondere en vernuftige details van het toestel. Mede daarom mag de behandeling op het toestel alleen onder 1 op 1 begeleiding van een speciaal opgeleide fysio/manueel therapeut worden verricht. Er bestaat geen toestel dat hetzelfde kan als de OriGENE.

Rugpijn? OriGENE werkt

Therapie tegen rugpijn

Tijdens de behandeling op het toestel wordt het onderlichaam gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind. Op een aantal manieren kan de belasting tijdens de behandeling bovendien worden aangepast door de fysiotherapeut aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling is dus maatwerk, waarbij de therapeut gebruik kan maken van 8 verschillende instellingsvariabelen, die alle op elkaar inwerken. Kleine aanpassingen in de gekozen instellingen kunnen daardoor grote gevolgen hebben. Geen enkel ander behandeltoestel heeft die mogelijkheid. Een OriGENE-behandeling mag alleen worden uitgevoerd door (para)medici, een manueel- of fysiotherapeut of een arts. Zij worden door OriGENE opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar. Meer gedetailleerde informatie vindt u hier.

Korte behandeltijd

Behandeling met behulp van het toestel vraagt weinig tijd. Na intake en diagnose wordt er slechts éénmaal per week behandeld. Nadat u door uw fysiotherapeut goed bent ingesteld duurt een behandeling circa 20 minuten. Bij chronische klachten is een eerste behandelcyclus van circa tien weken nodig. Daarna kan de frequentie in overleg met uw therapeut worden teruggebracht. Bij overige klachten is het uiteindelijke aantal behandelingen en de looptijd van de behandeling afhankelijk van de klacht. Is de rug optimaal hersteld, dan is niet meer dan één behandeling per één à twee maanden nodig. Soms kan zelfs worden volstaan met één à twee behandelingen per jaar. Meer gedetailleerde informatie vindt u hier.

Meer info

Wilt u weten of de methode ook voor u geschikt is? Kijk bij wie komt in aanmerking? Een afspraak met een OriGENE-behandelaar is zo gemaakt. Kijk voor een overzicht van therapeuten bij behandellocaties.

Neem contact op

Voor het stellen van een vraag, kunt u hieronder direct contact opnemen met ons.

Ik heb een vraag

Als u onderstaand formulier invult en verstuurt, wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.    Ik verleen hierbij mijn nadrukkelijke toestemming tot verwerking van mijn gegevens conform de origene-privacy verklaring.

    Lees in onze privacy verklaring hoe wij de bovenstaande door u ingevulde informatie verwerken.

    Picture
    0031 (0)6 33879170