Voor welke rugklachten?

In principe is de OriGENE-behandeling bedoeld voor alle patiënten met wat we noemen aspecifieke rugklachten. Daarmee bedoelen we hier dat er geen andere, vaak specialistische, behandeling noodzakelijk is. Meestal is er sprake van chronische rugklachten, dat wil zeggen dat de klachten langer dan twaalf weken bestaan, vaak zelfs jarenlang.

Voor welke rugklachten?

Voor wie?

Rugklachten hebben allerlei oorzaken. Bijvoorbeeld na een eerder doorgemaakte hernia. Maar ook nadat u door uw rug bent gegaan of na acute spit. Vaak houdt de pijn wekenlang aan. De OriGENE-behandeling biedt dan uitkomst. Heeft u klachten die chronisch intermitterend worden genoemd? Dan heeft u al jarenlang last van uw rug, soms wat meer, soms wat minder. Ook dan is OriGENE er voor u!

En wie nog meer?

Inmiddels zijn er incidenteel ook gunstige ervaringen opgedaan bij klachten als hamstring- en liesblessures, bekkenproblematiek, nekklachten en de daarmee samenhangende hoofdpijn. Bent u reumapatiënt of lijdt u aan de ziekte van Bechterew of Scheuermann? Buiten de acute fase kunt ook u goed reageren op de OriGENE-therapie.

Ook voor topsporters

Daarnaast is OriGENE zeer interessant voor (top)sporters. Door een versterking van de rug en een vergroting van de stabiliteit rond het lichaamszwaartepunt, verbeteren de sportprestaties. Vaak gaat dit samen met een toename van de souplesse en kracht in de benen.

Voor wie niet?

De OriGENE-behandeling is niet bedoeld voor mensen met rugklachten door specifieke rugafwijkingen, zoals een hernia, die zo ernstig is dat die geopereerd moet worden; ernstige vernauwingen, bijvoorbeeld door wervels die in sterke mate afglijden; bepaalde reumatische aandoeningen; een ernstig trauma, zoals een fractuur; sommige ernstige groeistoornissen; de gevolgen van ernstige botontkalking; uitzaaiingen in wervels van kanker elders in het lichaam.

Voor een aantal mensen is de OriGENE-behandeling vanwege de lichamelijke belasting niet aan te raden of kan zelfs gevaarlijk zijn. Dat kunnen mensen zijn met diverse ziektebeelden die onvoldoende met medicijnen of andere hulpmiddelen onder controle kunnen worden gehouden. Denk aan hartklachten, zoals angina pectoris; hoge bloeddruk; suikerziekte; vallende ziekte; actieve reuma; ernstige neurologische degeneratieve ziekten, zoals multiple sclerose; sterke stoornissen in de bloedstolling. Indien bij mensen met een liesbreuk of een andere buikwandbreuk door persen of kracht zetten een toename van de klachten ontstaat, is de behandeling af te raden.

Raadpleeg zonodig uw arts

Als u contact opneemt met een gecertificeerde behandelaar, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van uw medische gegevens. Als u twijfelt, overleg dan met uw behandelaar en/of raadpleeg zo nodig uw arts (huisarts, specialist, bedrijfsarts).

Meer informatie

Heeft u vragen over het OriGENE-concept? Wilt u weten of de methode ook voor u uitkomst kan bieden? Of heeft u een andere vraag? Een behandelaar bij u in de buurt helpt u graag verder. Kijk bij behandellocaties.

Neem contact op

Voor het stellen van een vraag, kunt u hieronder direct contact opnemen met ons.

Ik heb een vraag

Als u onderstaand formulier invult en verstuurt, wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.    Ik verleen hierbij mijn nadrukkelijke toestemming tot verwerking van mijn gegevens conform de origene-privacy verklaring.

    Lees in onze privacy verklaring hoe wij de bovenstaande door u ingevulde informatie verwerken.

    Picture
    0031 (0)6 33879170