De OriGENE-methode werkt

Veel therapieën bestrijden de symptomen van lage rugklachten. Het OriGENE Lower Back Revival System richt zich juist op de oorzaak van de problemen. Het concept maakt een zeer gerichte functionele behandeling en training van de rug mogelijk. De functie van de bewegende wervelkolom wordt ermee hersteld en geoptimaliseerd.

 

Individueel

De OriGENE-behandelmethode onderscheidt zich van andere therapieën door de aanpak op maat. Met het OriGENE-toestel wordt een volledig geïsoleerde strekbeweging van de rug gemaakt, waarbij er over het ingestelde bewegingstraject kracht moet worden uitgeoefend. Als behandelaar kunt u met behulp van 8 variabelen de trainingsbelasting aan de individuele mogelijkheden en beperkingen van uw patiënten aanpassen.

Effectief bij chronische rugpijn

Recente systematische reviews naar therapieën voor lage rugklachten laten zien dat een active recovery-benadering met behulp van oefentherapie (kosten-)effectiever is dan reguliere, veelal passieve, fysiotherapiemodaliteiten. Bij patiënten met chronische rugklachten zijn de effecten van deze laatste modaliteiten meestal kortdurend en klein, met verbeteringen van maximaal 10%, daar waar 15% – 20% als klinisch relevant wordt beschouwd. Uit recent onderzoek komt naar voren dat met de OriGENE-behandeling bij chronische klachten effecten optreden die ruim boven de bovengenoemde verbeteringen van maximaal 10% uitkomen. Spine publiceerde hierover. Lees meer over het wetenschappelijk onderzoek naar de OriGENE-methode.

Wilt u vrijblijvend kennis maken?

“Er heeft nog nooit iemand piano leren spelen door er een boek over te lezen”. In de praktijk gebeurt het. Heeft u serieuze belangstelling voor de OriGENE-methode? Neem dan contact met ons op. Ervaar de behandeling “aan den lijve” op onze testlocatie en stel uw vragen. We komen ook graag bij u langs met het behandeltoestel in Virtual Reality.

Stuur mij s.v.p een informatiepakket
Ik verleen hierbij mijn nadrukkelijke toestemming tot verwerking van mijn gegevens conform de origene-privacy verklaring.

Lees in onze privacy verklaring hoe wij de bovenstaande door u ingevulde informatie verwerken.

Picture