Wetenschap

Recente systematische reviews laten zien dat een active recovery benadering met oefentherapie (kosten-)effectiever is dan reguliere, veelal passieve, fysiotherapie. Bij patiënten met chronische rugklachten zijn de effecten meestal slechts kortdurend en klein. Verbeteringen van maximaal 10% worden gevonden, daar waar 15-20% als klinisch relevant wordt beschouwd. De praktijk- en onderzoek laten zien dat de OriGENE-rugtherapie zeer aanzienlijk beter scoort dan bovenstaande percentages. Ook bij mensen met jarenlange rugpijn die al van alles hadden geprobeerd.

 

Wetenschap

Wetenschap en OriGENE-onderzoek

De afgelopen jaren heeft de Origene rugtherapie zich klinisch bewezen. Daarnaast doen we uiteraard ook aan wetenschap. In 2012 is wetenschappelijk onderzoek afgerond naar de effecten van de OriGENE-behandeling bij mensen met chronische rugklachten (gemiddelde klachtenduur ruim 7 jaar). Het onderzoek is uitgevoerd door de Afdeling Radiologie van het St. Antonius Ziekenhuis in samenwerking met OriGENE-licentiehouder MTG-Fysiotherapie, beide te Nieuwegein. De effect-uitkomsten van dit onderzoek zijn opvallend en gaan ver uit boven de voor oefentherapie bekende klinische effecten van maximaal 10% verbetering. In december 2012 verscheen de officiële publicatie van het onderzoek in het gezaghebbende tijdschrift SPINE onder de titel: The effects of dynamic isolated lumbar extensor training on lumbar multifidus functional cross-sectional area and functional status of patients with chronic non-specific low back pain. Lees meer over het SPINE artikel en ander onderzoek.

 

Wetenschap en evidence-based zorg

OriGENE wil met haar rugtherapie een bijdrage leveren aan evidence-based zorg binnen de fysiotherapie. Praktijkervaringen van 318 manueel- en fysiotherapeuten die in ruim 90 vestigingen in Nederland met circa 120 OriGENE-toestellen werken, zijn richtinggevend voor dit wetenschappelijk onderzoek. Door de eenduidig geprotocolleerde OriGENE-werkwijze en het gebruik van gevalideerde meetinstrumenten voor het monitoren van patiënten worden waardevolle en voor onderzoek geschikte databases opgebouwd.

Neem contact op

Voor het stellen van een vraag, kunt u hieronder direct contact opnemen met ons.

Ik heb een vraag

Als u onderstaand formulier invult en verstuurt, wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.Ik verleen hierbij mijn nadrukkelijke toestemming tot verwerking van mijn gegevens conform de origene-privacy verklaring.

Lees in onze privacy verklaring hoe wij de bovenstaande door u ingevulde informatie verwerken.

Picture