Discopathie. De oorzaak, symptomen en de behandeling

Discopathie bevat de woorden discus en pathie. Pathie is Grieks voor aandoening en disco is afgeleid van discus (tussenwervelschijf). Dit is een schijf van kraakbeen met een zachte kern. Het is dus een aandoening van de discus welke tussen alle rugwervels inzit. Deze zorgen ervoor dat de wervels vloeiend ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. De Origene therapie behandelt deze vorm van rugklachten effectief en richt zich daarbij op oorzaak van de vaak (chronische) rugpijn.

Discopathie. De oorzaak, symptomen en de behandeling

Discopathie: Oorzaak en symptomen

Naarmate we ouder worden ontstaat er een veroudering van alle weefsels in ons lichaam. In de rug kan zich dit uiten door het uitdrogen van de zachte kern in een of meerdere tussenwervelschijven. De rug verliest hierdoor zijn stabiliteit en we spreken dan van discopathie. Dit verouderingsproces van de discus kan door andere factoren worden versneld. B.v., als iemand erfelijk belast is of altijd zwaar werk heeft uitgevoerd. De diagnose wordt gesteld aan de hand van de symptomen en een röntgenfoto.

Symptomen zijn o.a.:

  • Pijn bij zitten, langdurig staan, enz.
  • Stijfheid bij het opstaan
  • Uitstralende pijn/tintelingen richting het onderbeen of richting de armen
  • Moeite met bepaalde bewegingen/activiteiten zoals tillen
  • Beperkt in het buigen van de rug

Discopathie effectief behandelen met OriGENE

De bijzondere OriGENE-behandelmethode wordt verricht m.b.v. het OriGENE behandeltoestel.  Dit toestel werd in Nederland ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Bij discopathie klachten kan de OriGENE-behandeling een uitstekende keuze zijn om uw rugpijn te verminderen. Samen met de fysiotherapeut wordt een optimaal behandelplan voor u opgesteld.

Hoe werkt de OriGENE therapie bij discopathie?

De ORiGENE therapie zorgt ervoor dat u uw rug weer soepeler gaat bewegen. De behandeling wordt gedaan onder de persoonlijke begeleiding van speciaal daartoe opgeleide fysio- en manueel therapeuten. Centraal staat het OriGENE-behandeltoestel. Door de spierversterkende coördinatie training zullen de rugspieren sterker worden en zal de druk op de discus (tussenwervelschijf) verminderen. Hierdoor neemt de stabiliteit van de rug toe en kan druk op zenuweindjes verminderen. Hierdoor zult u in uw dagelijks leven minder pijn ervaren en zal uw uithoudingsvermogen toenemen. Door de unieke werking van het OriGENE toestel  kunt u deze training pijnvrij en zonder dat uw rug zwaar wordt belast uitvoeren.

Waar kunt u de OriGENE-behandellocaties vinden?

Er zijn ruim 100 locaties in Nederland en Duitsland. Daar staan ongeveer 300 deskundige en toegewijde fysiotherapeuten voor u klaar. Dus er is er vast wel 1 bij u in de buurt. Vind hier uw behandellocatie en volg de OriGENE therapie.

0031 (0)6 33879170