FAQ’s 2019, deel 1

Steeds meer mensen gaan zelf op zoek naar informatie over een goede behandeling van rug- en nekklachten. Hierbij deel 1 van de meest gestelde vragen van afgelopen jaar. Heb je ook een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Ik heb neuropathie, welke behandeling kan mij helpen? Perifere (van de onderbenen) neuropathie wordt vaak beschouwd als een gevolg van suikerziekte. Ook worden er verbanden gelegd met vit B-tekort. Vaak is deze relatie er echter niet. Er bestaat ook een zgn. compressie neuropathie, ook wel entrapment neuropathie genoemd. Wanneer het de onderbenen betreft kan de oorzaak dan liggen in afklemming van de grote beenzenuw (Nervus Ischiadicus) in de billen. Als de spieren daar te gespannen zijn kunnen ze op deze zenuw drukken. Wanneer dat heftig is kan ischias (pijn in het been) het gevolg zijn. Wanneer de compressie licht en langdurig is zou men een neuropathie-achtig beeld kunnen zien. Rekken van de spieren, vooral de Piriformis, kan dan één van de maatregelen zijn. De spanning in de bilspieren, ook tot uiting komend in triggerpoints, kan afnemen door de OriGENE training. Wanneer de onderrug beter gaat functioneren hoeven de bilspieren minder te compenseren.

Is OriGENE een goede behandelmethode bij pijnklachten van het SI-gewricht? De SI-gewrichten vormen de verbinding tussen de wervelkolom en het bekken. Zij zijn heel vaak betrokken bij rugklachten. De OriGENE-behandeling blijkt vaak een gunstige invloed te hebben op SI-klachten. Waarschijnlijk komt dat door de mobiliserende werking van de druk die tijdens de beweging in de lengte over de bovenbenen ontstaat. Deze druk werkt op het bekken en kan dat daardoor ‘rechtzetten’. Wij zouden u dus de OriGENE-behandeling zeker adviseren.

Ik heb een ingezakte rugwervel, wat kan ik het beste doen? Als die ingezakte wervel het gevolg is van een sterke botontkalking vormt de OriGENE-therapie een contra-indicatie. Er is een sterke botontkalking als de zgn. T-score slechter is dan  -2,5. Dat betekent dat de wervels sterk verminderd belastbaar, en dus breekbaar zijn. Dan kan je dus de OriGENE-behandeling niet ondergaan. Als nog een van de wervels breekt ben je veel verder van huis. Wanneer uw waarde niet bekend is kan deze gemeten worden met een zgn. DEXA-scan. Als de T-score niet hoger is dan -2,5 kan je met OriGENE behandeld worden. De resultaten zijn dan meestal erg gunstig.

Meer informatie over welke klachten verholpen kunnen worden door de OriGENE methode leest u hier. 

FAQ’s 2019, deel 1
0031 (0)6 33879170