Ischias. Wat is het en wat kan je er aan doen

Ischias is een veel voorkomende rugklacht waarbij de pijn wordt veroorzaakt door druk op de Ischiadicus-zenuw. Deze pijn is niet continu aanwezig maar kan zich voordoen of verergeren bij bepaalde bewegingen van de rug. Hierdoor heeft het grootste deel van de mensen zodanig rugklachten dat ze hun werk niet of niet goed kunnen doen. De Origene therapie behandelt deze rugklachten en richt zich daarbij op de oorzaak van de (chronische) rugpijn.

Ischias. Wat is het en wat kan je er aan doen

Ischias: de oorzaak 

Ischias rugpijn wordt veroorzaakt door druk op de Nervus Ischiadicus, de langste zenuw van het lichaam. Deze loopt van de wervelkolom, via de bil naar het onderbeen. De pijn kan gevoeld worden in dit hele gebied. Er zijn verschillende oorzaken van Ischias. De meest voorkomende zijn: verkeerd belasten van de rug, een hernia of artrose. Hierdoor ontstaat er druk op de Nervus Ischiadicus en dit resulteert in pijn in de rug met of zonder uitstralende klachten in het been. Bij acute ischias houden de klachten maximaal 6 weken aan. Indien de klachten langer duren is het belangrijk hier iets aan te doen om te voorkomen dat de klachten chronisch worden.

Ischias en de OriGENE- behandeling

De bijzondere OriGENE-behandelmethode wordt verricht m.b.v. het OriGENE behandeltoestel.  Dit toestel werd in Nederland ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Voor Ischias klachten kan de OriGENE-behandeling een uitstekende keuze zijn om van uw rugpijn af te komen. Samen met de fysiotherapeut wordt het meest optimale behandelplan voor u opgesteld.

Hoe werkt de OriGENE-rugtherapie bij ischias?

Door de Ischias ontstaat er een verstoring van de functie en kracht van de spieren rondom de rug. Het is belangrijk om de disbalans van de vele spieren die bij de beweging van de rug betrokken zijn te herstellen. De OriGENE therapie zorgt ervoor dat de kracht en de onderlinge samenwerking (de coördinatie) van de spieren verbetert. Het zelfde geldt voor de beweeglijkheid van de wervels in de onderrug. Dit zal samen leiden tot vermindering van de rugproblemen.

U kunt deze behandeling volgen  op circa  90 verschillende locaties verspreid door heel  Nederland. De behandeling wordt gedaan onder de persoonlijke begeleiding van speciaal daartoe opgeleide fysio- en manueel therapeuten. Centraal staat het OriGENE-behandeltoestel. Hiermee volgt u onder 1 op 1 begeleiding van uw OriGENE fysiotherapeut een therapie die bestaat uit een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining. Op maat, dus volledig afgestemd op uw individuele klacht, beperkingen en mogelijkheden. Ook belangrijk is dat patiënten OriGENE als een heel veilige, gecontroleerde behandeling ervaren. Bij de OriGENE-behandellocatie bij u in de buurt kunt u navragen of de OriGENE behandeling ook voor uw klachten geschikt is.

Ischias; waar u de OriGENE- behandellocaties kunt vinden

Er zijn ruim 100 locaties in Nederland en Duitsland. Daar staan ongeveer 300 deskundige en toegewijde fysiotherapeuten voor u klaar. Dus er is er vast wel 1 bij u in de buurt. Vind hier uw behandellocatie en volg de OriGENE therapie.

0031 (0)6 33879170