Onderrugpijn

Veel mensen hebben onderrugpijn.  In de loop van het leven krijgt circa 75% van de bevolking daar mee te maken. Wanneer je bepaalde groepen werknemers ondervraagt scoor je op één moment vaak tientallen procenten, die lage rugpijn (pijn in de onderrug) hebben. Dat is ook de plek waar de bewegingen van het onder- en het bovenlichaam met elkaar verbonden worden.

Onderrugpijn

Aspecifieke onderrugpijn

Het gaat vaak om aspecifieke onderrugpijn. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld op foto’s geen specifieke oorzaak voor de pijn in de onderrug wordt gevonden. Je kan ook zeggen dat er geen specifieke, vaak specialistische, behandeling aangewezen is. Voor bijna alle lage rugpijn geldt dat er een verstoring is van de functie en kracht van de spieren. Het is dan ook van groot belang om de vele spieren die bij de beweging van de rug betrokken zijn met de juiste methode te behandelen. Daarbij is het doel dat de kracht en de onderlinge samenwerking (de coördinatie) van de spieren en ook de beweeglijkheid van de wervels in de onderrug verbeteren, wat dan gepaard zal gaan met een vermindering van de pijn in de onderrug.

De OriGENE-rugtherapie

De gerenommeerde OriGENE-behandelmethode d.m.v. het speciaal in Nederland ontwikkelde OriGENE behandeltoestel blijkt een uitstekende manier te zijn om pijn in de onderrug te behandelen. Wanneer specifieke oorzaken van de lage rugpijn zijn uitgesloten is de OriGENE-behandeling dan ook een goede keuze om van de klachten af te komen. Maar ook voor een aantal specifieke klachten is deze methode geschikt. Neem contact op en stel u vragen.

Vele behandellocaties voor onderrugpijn

U kunt deze behandeling volgen onder de persoonlijke begeleiding van speciaal daartoe opgeleide fysio- en manueeltherapeuten op vele verschillende locaties verspreid over heel Nederland. Bij de OriGENE-behandellocatie bij u in de buurt kunt u navragen of de OriGENE-behandeling ook voor uw onderrugpijn geschikt is.

0031 (0)6 33879170