Pijn in de onderrug: Er is een succesvolle behandeling

Veel mensen hebben pijn in de onderrug. In de loop van het leven krijgt circa 70% van de bevolking met onderrugpijn te maken. Bij bepaalde groepen werknemers zijn er op één moment vaak tientallen procenten die rugpijn hebben. Meestal uit zich dit in pijn in de onderrug. Dat is ook de plek waar de bewegingen van het onder- en het bovenlichaam met elkaar verbonden worden.

Pijn in de onderrug: Er is een succesvolle behandeling

Therapie voor pijn in de onderrug

Als je gezond bent, sta je er niet bij stil en heb je wel 100 wensen. Maar als je forse (chronische) pijn in je onderrug hebt, heb je maar 1 wens. Je wilt van die pijn en beperkingen af. En je gaat op zoek naar een behandeling. OriGENE is de therapie bij klachten in de onderrug. Bij aspecifieke klachten, zowel chronisch als niet-chronisch. Ook bij een groot deel van de chronische patiënten die voorheen bij geen enkele gangbare therapie baat had (de zogenaamd therapieresistente rugpatiënten), heeft de behandeling resultaat.

Hoe werkt de Origene behandeling voor pijn in de onderrug?

De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining. De behandeling vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Het toestel lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat beslist niet. Het is een typisch voorbeeld van simplexity; schijnbare eenvoud. Het gaat om de diverse bijzondere en vernuftige details van het toestel. Tijdens de behandeling op het toestel wordt het onderlichaam gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind. Op een aantal manieren kan de belasting tijdens de behandeling bovendien worden aangepast door de fysiotherapeut aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling is dus maatwerk, waarbij de therapeut gebruik kan maken van 8 verschillende instellingsvariabelen. Geen enkel ander behandeltoestel heeft die mogelijkheid. De OriGENE- therapie mag alleen worden uitgevoerd door (para)medici, een manueel- of fysiotherapeut of een arts. Zij worden door OriGENE opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar.

Veel Origene – behandellocaties

De afgelopen jaren werden vele 10-duizenden mensen met rugklachten geholpen met de Origene behandeling. Deze therapie wordt inmiddels door vele  manueel- en fysiotherapeuten op ruim 100 locaties uitgevoerd in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Alle Nederlandse locaties vindt u op  www.origene.nl/behandellocaties. Neem contact op, er is vast wel een locatie bij u in de buurt.

 

0031 (0)6 33879170