Rugklachten? Probeer de succesvolle Origene-rugtherapie

Veel mensen hebben rugklachten. In de loop van het leven krijgt circa 75%  van de bevolking met rugpijn te maken. Op één moment gemeten heeft ongeveer 10% van de mensen zodanig klachten dat ze hun werk niet of niet goed kunnen doen. Als sprake is van chronische rugklachten heeft dat een grote negatieve uitwerking op de kwaliteit van leven. De Origene therapie behandelt deze rugklachten en richt zich daarbij op de oorzaak van de (chronische) rugpijn.  

Rugklachten? Probeer de succesvolle Origene-rugtherapie

Chronische rugklachten 

Vaak is sprake van aspecifieke rugklachten. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld op foto’s geen aanwijsbare oorzaak voor de rugklachten zichtbaar is. Je kan ook zeggen dat er geen specifieke, vaak specialistische, behandeling aangewezen is. Ook kan sprake zijn van chronische (langdurige) rugklachten.

Voor veel rugklachten geldt dat er een verstoring optreedt van de functie en kracht van de spieren. Het is dan ook van groot belang om de vele spieren die bij de beweging van de rug betrokken zijn met de juiste methode te behandelen. Daarbij is het doel dat de kracht en de onderlinge samenwerking (de coördinatie) van de spieren verbeteren. Het zelfde geldt voor de beweeglijkheid van de wervels in de onderrug. Dat zal samen leiden tot vermindering van de rugproblemen.

Rugklachten? De OriGENE- behandeling helpt

De bijzondere OriGENE-behandelmethode wordt verricht m.b.v. het OriGENE behandeltoestel.  Dit toestel werd in Nederland ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Wanneer er geen specifieke oorzaken van de rugklachten zijn,  is de OriGENE-behandeling een uitstekende keuze om van uw rugpijn af te komen. Maar ook voor een aantal specifieke klachten is Origene geschikt.

Hoe werkt de Origene therapie tegen rugklachten?

U kunt deze behandeling volgen  op circa  90 verschillende locaties verspreid door heel  Nederland.  De behandeling wordt gedaan onder de persoonlijke begeleiding van speciaal daartoe opgeleide fysio- en manueel therapeuten. Centraal staat het OriGENE-behandeltoestel. Hiermee volgt u  onder 1 op 1 begeleiding van uw Origene-fysiotherapeut een therapie die bestaat uit een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining. Op maat, dus volledig afgestemd op uw individuele klacht, beperkingen en mogelijkheden. Ook belangrijk is dat patiënten Origene als een heel veilige, gecontroleerde behandeling ervaren. Bij de OriGENE-behandellocatie bij u in de buurt kunt u navragen of de OriGENE behandeling ook voor uw klachten geschikt is.

Waar u de Origene- behandellocaties kunt vinden

Er zijn ruim 100 locaties in Nederland en Duitsland. Daar staan ruim 300 deskundige en toegewijde fysiotherapeuten voor u klaar.
Dus er is er vast wel 1 bij u in de buurt. Vind hier uw behandellocatie en volg de Origene therapie.

0031 (0)6 33879170