Rugpijn? Er is een behandeling die werkt.

Veel mensen hebben rugpijn. In de loop van het leven krijgt circa 75%  van de bevolking met rugpijn te maken. Op één moment gemeten heeft ongeveer 10% van de mensen zodanig klachten dat ze hun werk niet of niet goed kunnen doen. Als sprake is van chronische rugpijn heeft dat langdurig een grote negatieve uitwerking op de kwaliteit van leven. Bij de behandeling van deze rugklachten richt de Origene therapie zich op de oorzaak van de (chronische) rugpijn, in plaats van de symptomen te bestrijden.

Rugpijn? Er is een behandeling die werkt.

Aspecifieke Rugpijn  

Vaak is sprake van aspecifieke rugpijn. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld op foto’s geen aanwijsbare oorzaak voor de klachten zichtbaar is. Je kan ook zeggen dat er geen specifieke, vaak specialistische, behandeling aangewezen is. Er kan daarbij ook sprake zijn van chronische klachten.

Voor veel rugklachten geldt dat er een verstoring optreedt van de functie en kracht van de spieren. Het is dan ook van groot belang om de vele spieren die bij de beweging van de rug betrokken zijn met de juiste methode te behandelen. Daarbij is het doel dat de kracht en de onderlinge samenwerking (de coördinatie) van de spieren verbeteren. Het zelfde geldt voor de beweeglijkheid van de wervels in de onderrug. Dat zal samen leiden tot vermindering van de rugklachten.

Rugpijn? De OriGENE-behandeling helpt

De bijzondere OriGENE-behandelmethode wordt uitgevoerd met behulp van het speciaal in Nederland, onder leiding van sportarts Frank Bertina, ontwikkelde OriGENE behandeltoestel.  Wanneer er geen specifieke oorzaken van de rugpijn zijn,  is de OriGENE-behandeling een uitstekende keuze om van uw rugpijn af te komen. Maar ook voor een aantal specifieke en chronische klachten is OriGENE geschikt.

Hoe werkt de Origene rugpijn behandeling ?

U kunt deze behandeling volgen  op circa  90 verschillende locaties verspreid door heel  Nederland.  De behandeling wordt gedaan onder de persoonlijke begeleiding van speciaal daartoe opgeleide fysio- en manueel therapeuten. Centraal staat het OriGENE-behandeltoestel. Hiermee volgt u  onder 1 op 1 begeleiding van uw Origene-fysiotherapeut een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining. Op maat, dus volledig afgestemd op uw individuele klacht, beperkingen en mogelijkheden. Ook belangrijk is dat patiënten Origene als een heel veilige, gecontroleerde behandeling ervaren. Bij de OriGENE-behandellocatie bij u in de buurt kunt u navragen of de OriGENE- therapie ook voor uw klachten geschikt is.

Origene- behandellocaties

Er zijn ruim 90 locaties in Nederland. Daar staan ongeveer 275 deskundige en toegewijde fysiotherapeuten voor u klaar.
Dus er is vast wel een locatie bij u in de buurt. Vind hier uw behandellocatie en volg de Origene behandeling.

 

 

 

0031 (0)6 33879170