Dé therapie voor rugklachten

De OriGENE-rugpijn therapie is een bijzondere vorm van weerstands- en coördinatietraining, die plaatsvindt op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel. Het is een therapie voor rugklachten en nekklachten. Hieronder leggen we meer uit over deze effectieve therapie om uw rug- en nekklachten te verhelpen. Daarnaast vindt u onderaan de pagina informatie over ervaringen van patiënten en op welke locaties door het hele land fysiotherapeuten gebruik maken van de OriGENE behandelmethode.

Dé therapie voor rugklachten

Welke klachten kunnen behandelt worden met de OriGENE?

OriGENE therapie voor rugklachten kan worden ingezet bij veel soorten klachten aan de wervelkolom. Ook bij chronische klachten en therapieresistente patiënten zijn de resultaten meestal goed. En als niet het verwachte resultaat wordt geboekt, kijken we samen met de fysiotherapeut wat we kunnen aanpassen in de behandeling. Het gaat dan vaak om details waarbij een kleine aanpassing alsnog tot een positief behandeleffect leidt. Daarbij geven we niet snel op. Desondanks lukt het niet in alle gevallen om iemand van zijn rug- of nekklachten af te helpen, want OriGENE is helaas geen wondermiddel dat altijd helpt. We proberen te begrijpen waardoor dat komt, maar vinden niet altijd een verklaring. Gelukkig zien we ook het omgekeerde: bijzondere ‘genezingen’ bij schijnbaar hopeloze rugklachten.

De OriGENE- therapie bij rugklachten werd in Nederland ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Inmiddels werken verspreid over zo’n 110 behandellocaties in Nederland en Duitsland circa 350 fysio- en manueel therapeuten met deze behandelmethode.

 

Waarom de OriGENE therapie bij (lage) rugklachten en nekklachten?

Lage rugklachten kunnen worden veroorzaak door een duidelijke oorzaak zoals wanneer er schade is ontstaan aan de wervelkolom, zenuwen of spieren van de rug door een ongeval of breuk, bepaalde vormen van hernia, ernstige osteoporose (bot ontkalking), de ziekte van Bechterew (een vorm van reuma), een tumor of een ontsteking. Bij de meeste mensen met lage rugklachten kan echter geen duidelijke oorzaak worden gevonden. Factoren die een rol spelen bij het ontstaan van lage rugklachten zijn oa een verkeerde lichaamshouding, de rug vaak of lang inspannen, verkeerde tiltechniek, stress, overgewicht en veel zitten.

Bij patiënten met chronische rugpijn of nekpijn zijn de effecten van de reguliere therapieën zoals fysiotherapie en manuele therapie, meestal kortdurend en klein. Onderzoek laat zien dat de effecten van de OriGENE- rugtherapie meestal goed en bestendig zijn. De afgelopen jaren heeft de OriGENE rug- en nektherapie zich klinisch bewezen bij vele tienduizenden mensen met rugklachten en/of nekklachten. Hier leest u een aantal verhalen van mensen die ervaring hebben met de OriGENE rugklachten therapie.

Wij doen ook veel aan wetenschappelijk onderzoek. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door verschillende onderzoeksgroepen, opleidingsinstituten en universiteiten. Via deze link kunt u daar meer over lezen. In recente literatuuroverzichten is geïsoleerde rugtraining geëvalueerd, een van de centrale principes van het OriGENE-concept. Het blijkt dat veel oefenvormen, bijvoorbeeld core-stability training, vrije gewichten en fitnessapparaten, de rugspieren activeren. Maar alleen geïsoleerde rugtraining traint de rugspieren specifiek en bewerkstelligt daarin significante verbeteringen in pijn, mobiliteit en flexibiliteit. Andere oefenvormen zoals fysiotherapie of manuele therapie kunnen ondersteunend werken. In haar bijdrage aan de scientific community heeft OriGENE inmiddels verschillende (pilot)studies met het concept van geïsoleerde rugtraining uitgevoerd.

Neem contact op

Voor het stellen van een vraag, kunt u hieronder direct contact opnemen met ons.

Ik heb een vraag

Als u onderstaand formulier invult en verstuurt, wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.    Ik verleen hierbij mijn nadrukkelijke toestemming tot verwerking van mijn gegevens conform de origene-privacy verklaring.

    Lees in onze privacy verklaring hoe wij de bovenstaande door u ingevulde informatie verwerken.

    Picture
    0031 (0)6 33879170