Tips om mee weg te fietsen

De Tour de France is gestart! De heilige graal van het wielrennen waarbij iedereen weer strijdt om de felbegeerde gele, groene, bollen of witte trui. Elk jaar werkt de Tour aanstekelijk en stappen veel wielrenners (weer) op de fiets. Fietsen is niet alleen goed voor je hart, longen, gewicht maar ook voor je rug. Het is dan ook niet voor niets een onderdeel van veel revalidatieprogramma’s. Hier een aantal tips om goed mee weg te fietsen:

    1. Luister naar je lichaam en bouw de duur en intensiteit van het fietsen langzaam op.
    2. Hou je de vochtbalans in je lichaam op peil, neem zo nodig water mee.
    3. Blijf ook bij het gebruik van een e-bike op je houding letten. Rijd niet te snel, zo hou je steeds voldoende controle.
    4. Fiets op een zo hoog mogelijke trapfrequentie, dus op een lichte versnelling. Ongeveer 90 omwentelingen per minuut is ideaal. Hoe lager de trapfrequentie, hoe vermoeiender voor de lage rug.
    5. Wanneer je lage rugpijn hebt kun je meestal gerust blijven doorfietsen. Let er wel op dat je makkelijk op en af je fiets kan en dat het fietsen zelf geen extra klachten geeft. Ervaar je rug- en/of nekklachten waardoor fietsen niet meer gaat? Kijk dan hier voor een OriGENE behandelaar bij jou in de buurt.

Tips om mee weg te fietsen
0031 (0)6 33879170