Waarom OriGENE

De OriGENE-rugtherapie is een succesvolle vorm van kracht- en coördinatietraining. U wordt hierbij begeleid door een gespecialiseerde fysiotherapeut waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Maar hoe werkt OriGENE nu eigenlijk? En hoe ziet het OriGENE-toestel er uit?

De behandeling

Tijdens de OriGENE-behandeling wordt het onderlichaam gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind. Op een aantal manieren kan de belasting tijdens de behandeling bovendien worden aangepast door de fysiotherapeut aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling is dus maatwerk, waarbij de therapeut gebruik kan maken van verschillende instellingsvariabelen, die alle op elkaar inwerken. Kleine aanpassingen in de gekozen instellingen kunnen daardoor grote gevolgen hebben. Geen enkel ander behandeltoestel heeft die mogelijkheid. Een OriGENE-behandeling mag alleen worden uitgevoerd door (para)medici, een manueel- of fysiotherapeut of een arts. Zij worden door OriGENE opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar.

De behandeltijd

Behandeling met behulp van het toestel vraagt weinig tijd. Na intake en diagnose wordt er slechts éénmaal per week behandeld. Nadat u door uw fysiotherapeut goed bent ingesteld duurt een behandeling circa 20 minuten. Bij chronische klachten is een eerste behandelcyclus van circa tien weken nodig. Daarna kan de frequentie in overleg met uw therapeut worden teruggebracht. Bij overige klachten is het uiteindelijke aantal behandelingen en de looptijd van de behandeling afhankelijk van de klacht. Is de rug optimaal hersteld, dan is niet meer dan één behandeling per één à twee maanden nodig. Soms kan zelfs worden volstaan met één à twee behandelingen per jaar.

De werking

Bewegingsarmoede zorgt voor een achteruitgang van de strekspieren in de onderrug. OriGENE, een isotonische spieropbouwende weerstands- en coördinatie training, activeert op unieke wijze deze in onbruik geraakte spieren. Dit vindt plaats met goed te doseren maatwerk behandelingen, gebruikmakend van 8 (OriGENE1) of 11 (OriGENE2) instellingsvariabelen ,al naar gelang de patiënt specifieke situatie.

Het behandeltoestel

De behandeling wordt uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel volgens speciaal ontwikkelde protocollen. Hierin wordt nauwgezet beschreven hoe de machine wordt ingesteld, hoe de juiste bewegingsomvang en belasting vastgesteld wordt en hoe het behandelprogramma wordt opbouwt. De protocollen worden voortdurend bijgesteld en verfijnd. Hier ziet u een afbeelding van het toestel inclusief uitleg. Wilt u meer informatie over OriGENE? Kijk dan hier voor een behandelaar bij u in de buurt. 

Waarom OriGENE
0031 (0)6 33879170