Ischias, wat is het en wat kan je er aan doen?

Ischias rugpijn wordt veroorzaakt door druk op de Nervus Ischiadicus, de langste zenuw van het lichaam. Deze loopt van de wervelkolom, via de bil naar het onderbeen. De pijn kan gevoeld worden in dit hele gebied. Er zijn verschillende oorzaken van Ischias, de meest voorkomende zijn een hernia, artrose of het verkeerd belasten van de rug. Hierdoor ontstaat er druk op de Nervus Ischiadicus en dit resulteert in pijn in de rug met of zonder uitstralende klachten in het been. Bij acute ischias houden de klachten maximaal 6 weken aan. Indien de klachten langer duren is het belangrijk hier iets aan te doen om te voorkomen dat de klachten chronisch worden.

Ischias, wat is het en wat kan je er aan doen?

Ischias en de OriGENE behandeling

De bijzondere OriGENE-behandelmethode wordt verricht m.b.v. het OriGENE behandeltoestel. Dit toestel werd in Nederland ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Voor Ischias klachten kan de OriGENE-behandeling een uitstekende keuze zijn om van uw rugpijn af te komen. Samen met de fysiotherapeut wordt het meest optimale behandelplan voor u opgesteld.

Hoe werkt de OriGENE-rugtherapie bij ischias?

Door de Ischias ontstaat er een verstoring van de functie en kracht van de spieren rondom de rug. Het is belangrijk om de disbalans van de vele spieren die bij de beweging van de rug betrokken zijn te herstellen. De OriGENE therapie zorgt ervoor dat de kracht en de onderlinge samenwerking (de coördinatie) van de spieren verbetert. Het zelfde geldt voor de beweeglijkheid van de wervels in de onderrug. Dit kan  samen leiden tot vermindering van de rugproblemen.

De behandeling wordt gedaan onder de persoonlijke begeleiding van speciaal daartoe opgeleide fysio- en manueel therapeuten. Kijk hier voor een behandellocatie bij u in de buurt.« Terug naar nieuwsoverzicht

0031 (0)6 33879170