“Houd je rug gezond tijdens thuiswerken, door deze essentiële oefening tegen rugklachten!”

Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen bij rugklachten. Lees hieronder onze tips én een goede oefening om fysieke thuiswerk klachten te voorkomen.

“Houd je rug gezond tijdens thuiswerken, door deze essentiële oefening tegen rugklachten!”

Thuiswerkklachten voorkomen

Gezond thuiswerken kan een aanzienlijke impact hebben op je houding en huidige rugklachten verlichten. Om rugklachten en andere fysieke ongemakken te voorkomen, is een goed ingerichte werkplek van groot belang. Overweeg daarom advies in te winnen bij een werkplekdeskundige, fysiotherapeut of ergonoom om je werkplek optimaal in te richten. Locaties bij u in de buurt

Echter, zelfs met een goed ingerichte werkplek is het niet verstandig om urenlang in dezelfde houding te blijven zitten. Hier volgen enkele waardevolle tips om te zorgen voor een goede houding en afwisseling tijdens het thuiswerken, waardoor rugklachten en andere fysieke klachten kunnen worden verminderd:

 Probeer verschillende taken af te wisselen, zodat je niet te lang in dezelfde houding zit. Denk aan het afwisselen van leeswerk met typewerk, waardoor je je spieren en gewrichten ontlast.

Daarnaast zijn wandelpauzes gedurende je werkdag van onschatbare waarde. Niet alleen stimuleert het je bloedsomloop, maar het vermindert ook de spanning in je spieren en verkleint de kans op rugklachten. Met deze simpele aanpassingen in je dagelijkse routine kun je rugklachten en andere fysieke ongemakken tegengaan en je thuiswerksessies comfortabel en productief houden.

Het is van cruciaal belang om bewust te zijn van je houding en regelmatig pauzes en beweging in te plannen tijdens het thuiswerken. Door deze eenvoudige tips toe te passen, kun je rugklachten en andere fysieke klachten verminderen en zorgen voor een gezonde en comfortabele werkomgeving, zelfs vanuit huis.


“Verlicht fysieke rugklachten tijdens het thuiswerken met deze eenvoudige oefening.”

  • “Met de heupen draaien. Sta goed rechtop, plaats je handen in je zij en draai met je heupen naar links of naar rechts.”
  • “Buig naar links en naar rechts met je armen gekruist. Zorg er nu ook voor dat je goed rechtop staat, dan kun je beter heen en weer draaien en is de oefening effectiever”
  • “Strek je armen uit naar boven. Doe dit om de beurt: eerst de ene, dan de andere hand. Zo komen je rug én schouders goed los.”
  • “Duw je bekken naar voren. Zet je hand in je heupen en duw je bekken naar voren. Deze oefening werkt goed om je onderrug los te maken. Pas wel op dat je niet te ver strekt!”
  • “Trek je knie naar je borst op. Doe dit om de beurt met beide knieën. Let er wel op dat je stevig en stabiel staat. Je moet het voelen in je heup en je onderrug. Herhaal deze oefeningen meerdere keren per dag. Hoe vaker je ze doet, hoe eerder je van je klachten af bent.

Blijf goed voor jezelf zorgen tijdens het thuiswerken door regelmatig deze heupdraaioefening toe te passen. Een paar minuten per dag kunnen een wereld van verschil maken voor je welzijn en productiviteit. Vergeet ook niet om andere gezonde gewoonten te integreren, zoals het nemen van wandelpauzes en het afwisselen van je werkzaamheden. Door aandacht te besteden aan je fysieke gezondheid kun je met volle energie blijven werken en genieten van een comfortabele en gezonde thuiswerkervaring. “Ontdek meer oefeningen voor rugklachten.”

 « Terug naar nieuwsoverzicht

0031 (0)6 33879170