Rugpijn behandelen tijdens corona

In deze bijzondere tijden is het nog niet mogelijk om alle soorten fysiotherapie te geven aan mensen met rugklachten. Onderstaande video toont hoe behandeling van rugklachten middels de OriGENE in de anderhalvemetersamenleving wel mogelijk is. Hierbij wordt de 1,5 meter regel in acht genomen.

Rugpijn behandelen tijdens corona

De therapeut stelt het toestel van te voren in en de patiënt dient vervolgens zelf tijdens de behandeling een beperkt aantal verstelhandelingen te verrichten. Een andere optie zou kunnen zijn de patiënt met de handen zo min mogelijk/niet aan het toestel te laten komen. In dat geval verricht de fysiotherapeut de meeste ‘verstelhandelingen’, waarbij een aantal keren kortstondig binnen de 1,5 meter wordt gekomen.

Het filmpje heeft als startpunt het contact tussen patiënt-behandelaar kort voordat de OriGENE-behandeling start. Het richt zich op de instelling van het toestel, de behandeling en ontsmetting. Overige maatregelen zoals bij aankomst en vertrek, vult uw fysiotherapiepraktijk zelf in. Dit doen zij op basis van de geldende voorschriften, naar eigen inzicht en praktijkomstandigheden. Er wordt steeds vanuit gegaan dat zij voldoen aan de geldende Covid-19 richtlijnen/adviezen en dat ieder zich houdt aan de algemene (hygiëne) voorschriften van het RIVM.

 

Last van uw onderrug of nek? Ook tijdens Corona kunt u naar de fysiotherapeut.

Heeft u rugklachten of nekklachten? Dan kunt volgens de richtlijnen behandeld worden met de OriGENE. Er zijn bijna 100 OriGENE locaties in Nederland. Wilt u een afspraak maken, neem dan hier contact op met een behandellocatie bij u in de buurt.

 

Toelichting OriGENE behandeling in de anderhalvemetersamenleving:

 « Terug naar nieuwsoverzicht

0031 (0)6 33879170