Slapen in een hangmat?

Op 22 juli vierden ze in de Verenigde Staten Nationale Hangmatdag. Een hangmat is typisch een plek om te rusten en te slapen op vakantie. Je ziet ze ook veel bij strandtentjes of op festivals. Maar is liggen in een hangmat eigenlijk wel goed voor je rug?    

Slapen in een hangmat?

Hangmat goed voor de rug?

Wanneer je goed in de hangmat gaat liggen biedt deze een goede ondersteuning voor de rug. In Europa wordt helaas vaak de fout gemaakt om recht in een hangmat te gaan liggen. Wanneer je op deze manier gaat slapen liggen je hoofd en voeten op een hoger punt dan je rug. Dit is minder comfortabel en kan tot rugklachten leiden.

In Zuid-Amerika geven ze het goede voorbeeld. Door diagonaal in een hangmat te gaan liggen spreid je de hangmat met je lichaam open. Je hoofd, romp en voeten liggen op deze manier veel meer in een lijn. In deze houding hoef je geen rugklachten te krijgen en zo lig je ook nog eens veilig zonder angst er uit te vallen!

 

Heeft u rugklachten of nekklachten? Dan kunt volgens de richtlijnen behandeld worden met de OriGENE. Er zijn bijna 100 OriGENE locaties in Nederland. Wilt u een afspraak maken, neem dan hier contact op met een behandellocatie bij u in de buurt.« Terug naar nieuwsoverzicht

0031 (0)6 33879170