OriGENE, misschien wel niets voor u

Beste fysiotherapeut: u snapt er niks van en wij weten precies hoe het werkt. Lees ik dat goed? Ja, u leest het goed, maar het klopt natuurlijk voor geen meter want ook wij hebben de wijsheid niet in pacht. Feit is echter wel dat uit systematische reviews van gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de gangbare oefentherapieën niet of nauwelijks helpen bij chronische rugklachten (effecten maximaal 10%, hetgeen klinisch niet relevant is).

OriGENE, misschien wel niets voor u

Evidence ?
Wereldwijd worden jaarlijks duizenden onderzoeken gepubliceerd op het gebied van rug- en nekklachten. Op zoek naar de heilige graal. Helaas; die is tot nu toe niet gevonden. Of dat ooit zal lukken is de vraag, getuige ook de ontelbare onderzoeken die al  gedaan zijn zonder het gehoopte resultaat. Ook wij zijn op zoek geweest en daarover is internationaal gepubliceerd (peer reviewd).

Misschien ligt er wel teveel nadruk op evidentie. In dat verband schreef de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving vorig jaar een interessant advies met als titel: Zonder context geen bewijs. Over de illusie van evidence-based practice in de zorg .   https://www.raadrvs.nl/publicaties/item/zonder-context-geen-bewijs.
Met andere woorden; evidence als schijnzekerheid. Citaat; “Als de dagelijkse realiteit van zorg en welzijn vele gezichten kent, is zoeken naar eenduidig bewijs een illusie en een onterechte simplificatie van wat goede zorg is” .  Nu reeds geprikkeld? lees hier meer over Origene.

Oude wijsheid
Wij kijken anders naar de behandeling van rugklachten dan gangbaar. Dat heeft ons best het nodige aan weerstand opgeleverd, maar dat hoort erbij. Net als beetje eigenwijs zijn, Pietje Bel en een nieuwsgierige geest. Een andere kijk op zaken ontstaat alleen dan wanneer je bereid bent zekerheden prijs te geven en met een open blik vragen te stellen. De welbekende comfortzone is geen zone waarin verfrissende  en vernieuwende ideeën ontstaan.  Een oude wijsheid vertelt ons dat als je blijft doen wat je altijd deed, je blijft krijgen  wat je altijd kreeg.

Wondermiddel
Wint de aanhouder? Het lijkt erop want in Nederland hebben de afgelopen jaren  reeds ongeveer 300 enthousiaste fysio-en manueel therapeuten de stap gezet om met Origene aan de slag te gaan. Een wondermiddel dat altijd helpt? Nee, geenszins, dergelijke middelen bestaan niet. Wel een bijzondere en effectieve rugtherapie die een waardevolle bijdrage zal leveren aan uw praktijk.

Denkt u nu: rare snijbonen daar bij Origene, maar wel interessant: klik dan hier voor meer informatie   
Denkt u nu: wat een onzin. Klik dan vooral niet verder.

0031 (0)6 33879170